Articol preluat de pe http://www.pescuitmania.ro/
Nu este pescar de crap care sa nu fi pescuit la porumb. In plus, daca intrebi o suta de insi in mod cert vei descoperi o suta de retete.
Un lucru este cert, porumbul functioneaza pe aproape orice balta, in aproape orice conditii. Exista multi partizani ai boilies-urilor care spun ca pe un lac pescuit exclusiv cu asa ceva, porumbul nu are nici o sansa. Au perfecta dreptate, nutritiv vorbind competitia este inexistenta, boilies-urile castigand din start. Totusi, vei fi uimit cum de multe ori crapul va alege micile boabe galbene sau rosii in detrimentul pachetul super-energizat reprezentat de bile.
Totul tine de prezentare si de apetenta ciprinidelor pentru hrana.
In plus, un rol major il constituie tipul de porumb cu care se pescuieste sau se nadeste - porumb uscat sau porumb preparat.
Dat fiind ca porumbul este o nada ieftina, de foarte multe ori face mai mult rau decat bine, intrucat in exces de zel, pescarul nadeste suprasolicitand zona de pescuit. Rezultatul, sunt convins ca l-ai vazut deja ... Trasaturi rare si dispersate pe o perioada lunga de timp.
Ce ar trebui sa stii este ca porumbul uscat il poti folosi la foarte multe dar nu la nadit. Sau nu "direct la nadit". Este greu de digerat de catre crap si sunt convins ca pe platoul creat de tine ti-ai dori ca 'monstrii' sa se intoarca in mai putin de 48 de ore. UNde mai pui ca niciodata nu stii daca a fost stropit sau tratat.
Indiferent ca pescuiesti pe Dunare, rau sau lac, incearca sa il faci cat mai atractiv posibil, cat mai usor de digerat si nu in ultimul rand, combina-l cu alte seminte, diversificand textura nadei tale.
Fie ca il fierbi, fie ca il lasi la inmuiat, nu il folosi direct din galeata/sac. Desi exista si avantaje majore gen selectia pestelui, taria bobului excluzand maruntisul din potentialele tale capturi, vei avea mult mai multe rezultate pescuind sau nadind cu el preparat.
Crapul adora CSL-ul(corn steep liquor) si ti-ai dori ca boabele tale sa fie imbibate de asa ceva. Daca nadesti cu porumb uscat, acesta va fi eliminat in apa si in consecinta spalat extrem de rapid.
Prepara-l, sau macar spala-l, arunca-l intr-o galeata si lasa-l la inmuiat minim 24 de ore. Vei remarca rezultatele, indiferent daca este vorba de porumb normal sau porumb de floricele.In competitia porumb uscat vs porumb preparat, cel preparat iese castigator in 99% din cazuri.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu