joi, 11 decembrie 2008

Curcan umplut pentru sarbatori

Si pentru ca se apropie sarbatorile, iata o reteta de curcan umplut cu ciuperci deosebit de gustos si nu prea greu de preparat. Sa nu uitati sa imbatati in prealabil curcanul. POFTA BUNA !

CURCAN UMPLUT CU CIUPERCI
Ingrediente : 1 curcan de 3 kg
Ingrediente garnitură : 2 morcovi, 1 ţelina, 1 borcan mazare de 800 gr , 1 borcănel boabe de porumb, 2 ardei graşi roşii, 1 legătură verdeaţă sau 1 praz cu frunze, unt pentru uns tava.
Ingrediente umplutură
2 cepe, ficarul curcanului, 200 gr ciuperci mici proaspete sau din conservă, 200 gr carne de porc tocată, 1 ardei, 200 gr miez de franzelă, 1 ou, 50 ml ulei, cimbru, sare, piper.
Preparare curcan
Se taie curcanul cu 2 zile inainte de gatit. Cu 2-3 ore inainte de a-l tăia se imbată cu rom sau ţuică naturală. Dupa ce se taie, se opăreşte in 5-6 litri apă clocotită in care se pune 100 gr sare grunjoasă. Se curaţă bine, se pârleşte, se spală şi se umple.
Preparare umplutură
Se căleşte in ulei ceapa tăiată marunt impreună cu ficatul tăiat fâşii, ciupercile intregi şi carnea tocată, adăugând şi puţină apă fierbinte. Se lasă apoi să se răcească şi se adaugă ardeiul tăiat fâşii, franzela inmuiată şi stoarsă, oul bătut, sare şi codimente după gust şi se amestecă bine. Se umple curcanul cu această compoziţie, se coase şi se aşează in tava unsă cu unt şi tapetată cu folie de alumuniu în 2 straturi. In jurul lor se aşează morcovii tăiaţi bastonaşe, ţelina felii şi se dă la cuptor timp de 3-4 ore, la foc potrivit, stropind curcanul din când in când cu zeama lăsată. Când friptura este aproape gata, se adaugă mazărea, boabele de porumb, ardeii graşi taiaţi fâşii, verdeaţa sau prazul tocat matunr. Când este gata, se scoate curcanul pe un platou şi se serveşte cu garnitură de legume.

Niciun comentariu: