Iata cateva retete usor de preparat si deosebit de gustoase. Toate au fost preparate si testate de mine.
PUI CU LAMAIE
Ingrediente
1 pui de dimensiuni medii, cateva lamai bine coapte, ulei (eventual de masline ), sare, piper, condimente dupa gust.
Preparare :
Se unge puiul la interior si exterior cu ulei si zeama de la ½ lamaie si se condimenteaza. Se umple puiul cu lamai intregi, nedecojite, bine intepate cu o furculita pentru a lasa zeama. Se da la cuptor la foc mic intr-un vas acoperit. Se unge puiul cu zeama lasata de 2-3 ori pana se coace si se rumeleste. Se poate servi cu orice fel de garnitura.
JULIEN DE PORC
Ingrediente:
doua linguri de ulei, o jumatate de ceapa, 500 g muschi de porc, 20 ml coniac, o lingura de faina, 20 ml sos demiglas, 50 g smantana, 50 ml vin alb, sare, piper, 200 g ciuperci.
Mod de preparare:
Se infierbanta uleiul. Se taie ceapa si se pune in uleiul fierbinte, unde se lasa sa se rumeneasca putin. Se adauga ciupercile taiate felii, sarea, piperul si apoi carnea, taiata si ea felii (julien). Se lasa sa se rumeneasca putin, apoi se flambeaza cu coniac, dupa care se adauga faina si vinul alb. Se toarna in tigaie si sosul demiglas. In tot acest timp, focul trebuie sa fie foarte puternic. Se pune smantana si se da focul la "economic". Se lasa inca 1-2 minute pe flacara si apoi se da deoparte.
Taina bucatarului
Secretul acestui preparat este timpul de pregatire. Totul se face "la minut", este proaspat. E o mancare traditionala in Elvetia, unde se pregateste in special din carne de vita, dar poate fi inlocuita si cu muschi de porc sau chiar cu piept de pui. Singura conditie este ca intotdeauna carnea sa fie foarte proaspata. Si sa nu uiti sa pui si… multa dragoste.
SALATA FLORIN
Ingrediente :
1 piept de pui, 4 rosii, 2 ardei grasi, 1 cutie mica boabe de porumb, salata verde, 5-6 catei de usturoi, 150 ml. Smantana, sare, piper.
Mod de preparare :
Pieptul de pui se fierbe si se taie cubulete, se amesteca cu rosiile si ardeii grasi taiate cubulete, boabele de porumb si salata. Separat se piseaza usturoiul si se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust, si se toarna peste salata.
SUFLEU DE CONOPIDA CU CIUPERCI
Ingrediente :
1 conopida potrivita, 500 gr. ciuperci, ¼ pachet unt, 100 ml. lapte, 1 ou, ½ lamaie, sare, piper, branza
Mod de preparare :
Se rumeneste faina intr-o lingura de unt, se stinge cu lapte, se amesteca repede si se fierbe pana se incheaga. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu galbenusul si zeama de lamaie, punand sare si piper dupa gust. Conopida se fierbe iar ciupercile se innabusa in unt. Intr-un vas uns cu unt se aseaza ½ conopida, ciupercile si apoi restul de conopida. Se toarna sosul alb, se presara branza rasa si se da la cuptor 30 min.
joi, 11 decembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu